Program povodom početka Ramazana i završetka mektebske nastave

U petak 26. Maja 2017.godine je u Gradskoj džamiji u Utici (New York) održan program povodom nastupanja mubarek mjeseca Ramazana i završetka mektebske nastave za mektebsku 2016./2017. godinu.

Prigodan program sa imamom Amsal ef. Memićem su pripremili i izveli učenici i omladina našeg džemata. Učenici su učili odlomke iz Kur’ana i pripremili 5 prigodnih recitacija na tematiku mekteba i Ramazana, kao i muzicku numeru “Ramazan”, dok je omladina pripremila dvije ilahije prigodne za ovu manifestaciju.

Skupu je prisustvovao veliki broj džematlija, kako roditelja djece tako i drugih džematlija koji su svojim dolaskom iskazali brigu za edukacijom mlađih naraštaja.

Ove godine je mektebsku nastavu pohađalo 100 polaznika, a na dodjeli diploma je uručeno 80 certifikata polaznicima mektebske nastave.

Pored certifikata, djeca su dobila i simbolične novčane hedije(poklone) koje je pripremila jedna porodica iz našeg džemata, ovom prilikom molimo Gospodara da ih za njihov plemeniti gest obilato nagradi. A za najredovnije polaznike iz tri grupe, džematski odbor je obezbijedio Gift (Poklon) kartice Barnes&Nobles radnje u vrijednosti od $25 za svakog najredovnijeg polaznika, a ove godine to su:

I grupa (6 do 8 godina) Eldin i Ilhana Bakalović

II grupa (9-11 godina) Ajna Hozanović

III grupa (12+ godina) Elma Škiljan

Program je završen učenjem Kur’ana i dovom, zajedničkom fotografijom i prvim ovogodišnjem teravih-namazom.

Amsal Memić

Imam u Bosnian Islamic Association of Utica